Zase vymyslene linky u Googla

Zase vymyslene linky u Googla

Poslaťod shuster v Uto, 08. Nov 2011, 15:23

Zdravim, tak zase mam problem s googlom, ze si indexuje co chce a ako chce.

Mam linky / atd. a on si tam sam dopise /index.html

priklad
odkaz: /tovar/ctg/2/chovatelske_pomocky/
google: /tovar/ctg/2/chovatelske_pomocky/index.html

A takto mi zobrazuje viacere odkazy v google analytics. Podotykam ze na ziadnom webe ziaden index.html neexistuje a spusta sa tak akurat index.php aj ten sa prepisuje mod_rewrite na /

Dalej indexuje mi aj query stringy ktore sa zobrazuju len uzivatelom po prihlaseni. Ked na taky odkaz kliknete neprihlaseny vrati to 404-ku.

web: http://www.fifinka.sk

naindexovane bludy v google analitycs:
/index.html
/tovar/ctg/2/chovatelske_pomocky/index.html
/tovar/ctg/16/oblecenie/index.html
/tovar/ctg/19/lezadla/index.html
/tovar/ctg/18/obojky/index.html
/tovar/index.html?do=order&t=1
/tovar/index.html?do=checkout
/clanok/5/doprava.html - toto je spravne
/clanok/2/kontakt.html - toto je spravne
/tovar/ctg/1/krmivo/index.html

spravne linky:
/
/tovar/ctg/2/chovatelske_pomocky/
/tovar/ctg/16/oblecenie/
/tovar/ctg/19/lezadla/
/tovar/ctg/18/obojky/
/tovar/?do=order&t=1
/tovar/?do=checkout
/tovar/ctg/1/krmivo/

Prosim vysvetlite mi to niekto rozumne. Sitemap.xml som este nepridaval a ani nevidim dovod, kedze je cela struktura webu v UL menu (v dvoch menu)

Dakujem
shuster

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Re: Zase vymyslene linky u Googla

Poslaťod tybi v Uto, 08. Nov 2011, 18:21

Menej sa sťažuj, viac sa pýtaj. Google indexuje, čo má, čo mu podsúvaš! V Google Analytics si indexovanie stránok ani overovať nemohol, takže neviem, čo sa vlastne pýtaš. Vyzerá to, že také URL nemáš indexované vôbec: http://www.google.sk/search?hl=sk&clien ... rl%3Aindex

Okrem toho, také URL by si mal mať presmerované 301 redirectom na správne verzie, práve preto, aby na to nikto neodkazoval a aby to Google neindexoval.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod FSP v Uto, 08. Nov 2011, 19:26

To je asi len nejaký interný bug v GA, mne tam pridáva všade index.php ale nikdy som sa s tým nezapodieval v ohľade môjho webu, lebo webmaster tools mi nehlási žiadne problémy s vymyslenými linkami, ktoré by mali obsahovať index.php

Takže by som sa s týmto nezapodieval alebo prípadne nahlásil na Google Support, že Analytics v štatistikách zobrazujú linky v zlom formáte, tak nech to pre pokoj duší opravia.
Learning by Helping
FSP

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Poslaťod shuster v Str, 09. Nov 2011, 11:03

Vdaka za odpovede. Idem si prejst este webmasters tools.

Este by som poprosil radu, ako riesit osetrenie 301-tkami a 404-kami dynamicky web?
To mam mat DB vsetkych relevantnych odkazov na webe alebo co?

Povodne som chcel robit web pre ludi a nie pre googla, takze mne na vacsinu aj chybnych odkazov vramci jedneho webu vrati obsah - teda uvodnu stranku.
Robil som aj pokusy s 301-tkou a 404-kou, ale asi by mi fakt trebalo zoznam vsetkych relvantnych linkov, co je u niektorych mojich webov niekoko desiatok tisic :(
shuster

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (1/10)

Poslaťod FSP v Str, 09. Nov 2011, 14:21

Google Webmaster Tools zobrazuje zoznam problémových url a tie si potom môžeš ošetriť presmerovaním (cez .htaccess) na iné stránky. Väčšinou sa to rieši tak, že ak Google hlási, že nemôže nájsť stránku s určitým obsahom a máš podobný obsah na inej adrese, tak by sa to malo presmerovať cez 301. Na stránky s jedinečným obsahom, ktorý už neexistuje som počul viac názorov, niekto to odporúča presmerovať cez 301 na hlavnú stránku, niekto odporúča aby stránka vracala kód 404 alebo 410, čím spider dostane najavo, že stránka už neexistuje a časom ju vyradí z indexu. Ja skôr preferujem to presmerovanie, ak presmerujem neexistujúcu stránku, na ktorú ma Google upozorňuje, že neexistuje, po presmerovaní za pár dní upozornenie zmizne. Stránky, ktoré vracajú 404 sú hlásené ešte niekoľko mesiacov, že ich spider nemôže nájsť.
Learning by Helping
FSP

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (7/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia