Zla detekcia jazyka v Google?

Zla detekcia jazyka v Google?

Poslaťod matok v Uto, 18. Aug 2009, 16:12

Zdravim pani.

Mam problem s Google. Moje webstranky detekuje, ako keby boli pisane v ceskom jazyku a tym padom sa v google.sk nezobrazuju na poziciach, kde boli predtym. Pravdepodobne detekuje cestinu na strankach, aj ked tam ziadna nie je :)
V google.cz su webstranky v prvej 10 odkazov. V google.sk je vedla kazdeho odkazu na moju webstranku tlacitko prelozit tuto stranku.

Mate niekto podobne skusenosti?

Stranky su vedene v HTML 4.01 Transitional. Myslite, ze by pomohlo pouzit <html lang="sk">? Niekde som cital, ze google neberie velmi vazne nastavenie jazyka (lang="sk").

Dik za odpovede. :)

Martin
matok

No PageRank information available

Re: Zla detekcia jazyka v Google?

Poslaťod tybi v Uto, 18. Aug 2009, 16:53

Pri určení jazyka sa Google pozerá predovšetkým na samotný jazyk textu, ale aj na profil spätných odkazov. Čiže pravdepodobne je drvivá väčšina spätných odkazov tvojho webu z českých webov. Riešenie je získať viac odkazov zo slovenských stránok.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod matok v Uto, 18. Aug 2009, 17:18

tybi Napísal:Pri určení jazyka sa Google pozerá predovšetkým na samotný jazyk textu, ale aj na profil spätných odkazov. Čiže pravdepodobne je drvivá väčšina spätných odkazov tvojho webu z českých webov. Riešenie je získať viac odkazov zo slovenských stránok.

Co sa tyka spatnych odkazov, tak je to asi 1:1 (SK:CZ). Do kazdej stranky som teraz vsunul <html lang="sk">.
Mohlo by to pomoct? Alebo neexistuje nejaky iny kod do html, ktory by proste urcil, ze stranka je v Slovencine?
matok

No PageRank information available

Poslaťod tybi v Uto, 18. Aug 2009, 17:34

matok Napísal:Co sa tyka spatnych odkazov, tak je to asi 1:1 (SK:CZ). Do kazdej stranky som teraz vsunul <html lang="sk">.Mohlo by to pomoct? Alebo neexistuje nejaky iny kod do html, ktory by proste urcil, ze stranka je v Slovencine?

1:1 to bude možno v počte, ale určite nie v sile a dôveryhodnosti tých odkazov. <html lang="sk"> pravdepodobne nepomôže, pretože sa veľmi často používa zle a Google sa na tento signál vôbec alebo len veľmi málo môže spoľahnúť. Viac slovenských spätných odkazov je jediné riešenie.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte SEOchat.sk na Facebooku!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia