Chystám sa na jeden obsiahlejší redesign stránok, s ktorým je spojená aj výraznejšia zmena štruktúry webu. Doteraz bola stránka primárne zameraná na slovenských a českých užívateľov, avšak teraz to chcem pretvoriť na zahraničie, najmä na užívateľov z US, UK, DE,...
Web má doterajšiu štruktúru urobenú tak, že na hlavnej doméne je slovenská verzia: example.com/ a v adresári je anglická verzia: example.com/en/. V novej štruktúre webu to chcem práve naopak, tj na doméne ako takej bude anglická verzia a slovenská sa presunie do adresára example.com/sk/. S tým, že sa zmení štruktúra ako taká, verím že problém nebude - všetky staré stránky budú cez 301ku presmerované na svoje nové verzie (obsah ako taký sa extrémne meniť nebude). Problém mi tu vznikne len pri hlavných stránkach jednotlivých jazykových verzií. Anglickú verziu môžem presmerovať do rootu na miesto pôvodnej slovenskej, avšak slovenskú verziu nie (keďže je to hlavná časť, kde bude teraz anglická). Preto rozmýšľam ako to najideálnejšie vyriešiť a budem rád ak sa podelíte vy o svoje nápady.
- nerobiť s tým nič (čo sa týka presmerovavania v rámci webu), google si hlavnú stránku slovenskej verzie nájde sám postupne (podľa mňa asi najideálnejšie riešenie s tým, že sa pokúsiť zmeniť čo najviac odkazov, ktoré v súčasnej dobe smerujú na slovenskú verziu)
- ešte teraz, kým nie je dokončená nová verzia webu presmerovať slovenskú verziu (resp len jej hlavnú stránku) na nové umiestnenie (tj z example.com/ na example.com/sk/, takže jazykové verzie budú v adresároch (dočasne) ).
- iné riešenie?
Spomeniem ešte, že v súčasnej dobe je už oveľa viac prístupov na anglickú verziu (najviac prístupov je na example.com/en/, na druhom mieste je example.com/ a potom už veľmi dlho len anglické podstránky). Zachovať slovenčinu v roote nechcem a nie je to pre mňa riešenie, zároveň ani nechcem všetky jazyky v adresároch (/en/, /sk/, /de/), chcem aby na webe bola dominantná angličtina v roote!
Vopred vďaka za všetky nápady.