Zmena štruktúry webu

Diskusia o SEO technikách - všeobecné rady a návody ako vylepšiť umiestnenie web stránok vo vyhľadávačoch Google, Yahoo, MSN, Seznam a ďalších.

Zmena štruktúry webu

Poslaťod mylan v Pon, 08. Mar 2010, 01:20

Po dlhom čase opäť všetkých zdravím ;)

Chystám sa na jeden obsiahlejší redesign stránok, s ktorým je spojená aj výraznejšia zmena štruktúry webu. Doteraz bola stránka primárne zameraná na slovenských a českých užívateľov, avšak teraz to chcem pretvoriť na zahraničie, najmä na užívateľov z US, UK, DE,...
Web má doterajšiu štruktúru urobenú tak, že na hlavnej doméne je slovenská verzia: example.com/ a v adresári je anglická verzia: example.com/en/. V novej štruktúre webu to chcem práve naopak, tj na doméne ako takej bude anglická verzia a slovenská sa presunie do adresára example.com/sk/. S tým, že sa zmení štruktúra ako taká, verím že problém nebude - všetky staré stránky budú cez 301ku presmerované na svoje nové verzie (obsah ako taký sa extrémne meniť nebude). Problém mi tu vznikne len pri hlavných stránkach jednotlivých jazykových verzií. Anglickú verziu môžem presmerovať do rootu na miesto pôvodnej slovenskej, avšak slovenskú verziu nie (keďže je to hlavná časť, kde bude teraz anglická). Preto rozmýšľam ako to najideálnejšie vyriešiť a budem rád ak sa podelíte vy o svoje nápady.

• nerobiť s tým nič (čo sa týka presmerovavania v rámci webu), google si hlavnú stránku slovenskej verzie nájde sám postupne (podľa mňa asi najideálnejšie riešenie s tým, že sa pokúsiť zmeniť čo najviac odkazov, ktoré v súčasnej dobe smerujú na slovenskú verziu)
  • ešte teraz, kým nie je dokončená nová verzia webu presmerovať slovenskú verziu (resp len jej hlavnú stránku) na nové umiestnenie (tj z example.com/ na example.com/sk/, takže jazykové verzie budú v adresároch (dočasne) ).
  • iné riešenie?

Spomeniem ešte, že v súčasnej dobe je už oveľa viac prístupov na anglickú verziu (najviac prístupov je na example.com/en/, na druhom mieste je example.com/ a potom už veľmi dlho len anglické podstránky). Zachovať slovenčinu v roote nechcem a nie je to pre mňa riešenie, zároveň ani nechcem všetky jazyky v adresároch (/en/, /sk/, /de/), chcem aby na webe bola dominantná angličtina v roote!

Vopred vďaka za všetky nápady.
Obrázok užívateľa
mylan

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (2/10)

Re: Zmena štruktúry webu

Poslaťod matje okrob v Uto, 09. Mar 2010, 18:29

A čo tak zaregistrovať domény *.sk a *.de a jazykové mutácie riešiť tam? Optimálne za prepokladu, že sú voľné :)
matje okrob

Poslaťod tybi v Pon, 15. Mar 2010, 01:19

Ahoj mylan, ak to mám skrátiť a preložiť do svojej reči... :mrgreen: všetko máš premyslené a jedná sa len o slovenské spätné odkazy smerujúce na root, ktorý bude teraz anglický.

Ono sa s tým ani nedá veľmi čo robiť, ale ani nie je veľmi potreba. Istú dobu po zmene Google začne ukazovať tvoju slovenskú verziu aj na tie kľúčové slová, ktoré sa nachádzajú v slovenských anchor textoch smerujúcich (po novom) na anglickú stránku. Ale aby si nestratil vôbec nič, úplne najlepšie by bolo kontaktovať aspoň niektorých najsilnejších odkazovateľov, aby odkazy zmenili na slovenskú verziu.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Poslaťod mylan v Pon, 15. Mar 2010, 13:34

tybi: vďaka, ja som len potreboval akési potľapkanie po pleci (uistenie správneho uvažovania), že nič viac s tým vlastne robiť ani nejde. Predsa len ide o relatívne veľkú návštevnosť, takže takáto razantná zmena musí byť zároveň opatrná a dobre premyslená dopredu ;)

matje okrob: No to by však nič nevyriešilo s presmerovaním roota na slovenskú mutáciu. Vlastne len namiesto adresárov si vytvorím domény, ale problém stále pretrvá. + keďže je web relatívne úspešný, tak národné domény už majú registrované rôzny špekulanti.
Obrázok užívateľa
mylan

Poslaťod tybi v Pon, 15. Mar 2010, 14:09

mylan Napísal:tybi: vďaka, ja som len potreboval akési potľapkanie po pleci (uistenie správneho uvažovania), že nič viac s tým vlastne robiť ani nejde. Predsa len ide o relatívne veľkú návštevnosť, takže takáto razantná zmena musí byť zároveň opatrná a dobre premyslená dopredu ;)

Kedykoľvek ;) Ale to kontaktovanie aspoň niektorých odkazovateľov určite sprav.
Najprv si prečítajte SEO návod od SEOchat.sk
A sledujte môj Twitter!
Obrázok užívateľa
tybi

PageRank is SEOchat’s view of the importance of this member (10/10)

Späť na Optimalizácia pre vyhľadávače

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia